FERRAN MIRALLES CONTIJOCH

Psicòleg Sanitari amb enfocament holístic, graduat per la Universitat de Barcelona amb acreditació sanitària i Postgrau en Psicopatologia Clínica (UB).
Màster en Psicologia Clínica Infanto-Juvenil a l’ISEP, Màster en Neuropsicologia per la UOC i Formació en Psicoteràpia Gestalt Infantil i d’Adolescents a l’Escola Gestalt de Catalunya. Format en Teràpia de Reducció d’Estrés Basada en Mindfulness per l’IEPP.
A nivell laboral fa anys que es dedica a la clínica privada, dins el seu recorregut actualment forma part de l’equip de psicologia de l’Hospital de Nens de Barcelona on realitza avaluació, diagnòstic i psicoteràpia a infants, adolescents i les seves famílies. Té un ampli recorregut acompanyant a infants, joves i famílies en contextos, trastorns i preocupacions diverses.
Ha dinamitzat grups terapèutics amb adolescents i joves adults, usuaris de l’Hospital de Dia del Sagrat Cor, especialment enfocant l’autoestima, l’ansietat, l’educació sexual i afectiva, la relació amb el propi cos, amb el menjar i amb les xarxes, la regulació emocional, el dol i la pèrdua i les habilitats socials, entre d’altres. L’enfoc era des de les tècniques i eines pròpies de les teràpies basades en l’emoció, i de tercera generació (mindfulness, teràpia d’acceptació i compromís, teràpia dialèctico-conductual).
També te formació i recorregut en TEA. Va formar part de l’equip de la fundació Asperger de Catalunya, on realitzava sessions individuals i col·laborava en el disseny de materials amb PECS, preparant material amb PECS i altres sistemes augmentatius de la comunicació. Dinamitzava sessions d’habilitats socials i organitzava el comitè d’activitats d’oci i lleure del projecte Esplai Asperger, amb pacients de diverses edats i rangs dins l’espectre autista.
Actualment participa en projectes de prevenció i conscienciació per la cura emocional a la preadolescència i adolescència, realitzant tallers a escoles relacionats amb l’autoestima corporal, l’ús de xarxes socials i la conducta alimentària.