El conflicte és una cosa natural i comú en la convivència, però a la vegada ens passa que no hi tenim gaire bona relació i habitualment o l’evitem o el volem resoldre ràpidament perquè ens incomoda o no ens és agradable. Això ens porta a plantejar-nos el com l’acompanyem, ja que hi haurà conflictes que potser mai es resoldran.
Quines són les claus a tenir en compte en el conflicte? Com podem aprendre a conflictuar millor? Perquè evitar els conflictes acabarà generant un major conflicte.
És bàsic aprendre a conviure, ja que tots i totes vivim en contacte amb altres persones amb qui teixim vincles i on succeeixen coses.
El conflicte és font important de malestar en els infants i joves, que sovint tenen pocs recursos per afrontar-los sense perdre’s una mateixa o desbordant la situació.
Per mitjà de els diferents jocs i propostes vivencials descobrirem dinàmiques grupals que ens portaran a compartir i reflexionar sobre les emocions i relacions actuals i experiències passades.
Posarem el focus en allò que està al marge i al centre, el què està ben vist i mal vist, per entendre la dinàmica del conflicte i com abordar-lo en grup. Ens centrarem en l’essència de cadascú i com la cuidem perquè no desaparegui, al contrari, sentir-nos segures per ser més qui som. També s’enfocarà l’empatia, sensibilitat i cura de l’altre per facilitar la convivència sana per construir una comunitat on cadascú té el seu lloc i totes les veus i experiències
són escoltades i valorades.
EL TALLER
Taller vivencial i dinàmic on explorarem allò que ens suceeix en el conflicte.
Enfocant la convivència sana, entesa com aquella on cadascú pot ser qui és i apren a fer cuidant el bé comú.
DETALLS
Taller d’una hora i mitja. Es pot fer d’1 a 4 sessions segons el grau de profunditat en el què es vulgui treballar.
Enfocat a alumnes de PRIMÀRIA, ESO i BATXILLERAT.
OBJECTIUS
- Explorar la relació amb el conflicte i les emocions.
- Conèixer les dinàmiques de discriminació i poder.
- Explorar els processos del grup aula a nivell de convivència i conflicte.
- Facilitar un espai lliure i segur on l’expressió de les emocions i opinions sigui respectada i
valorada. - Adquirir eines per a la gestió dels conflictes.
METODOLOGIA
El taller està estructurat en diferents dinàmiques que acompanyen l’alumnat a una reflexió cada cop més introspectiva. Està pensat perquè els nois i noies puguin analitzar l’experiència pròpia i entendre l’aliena.
Ens hi aproparem de manera lúdica. El joc facilita que emmergeixi allò inconscient i espontani, d’on brollarà el material a treballar amb cada grup en particular. Adaptant les propostes a l’edat dels components del grup i a la realitat social amb la qual interactuen.
Som un equip de professionals que venim de l’àmbit de l’educació, la psicologia i les arts escèniques.
Facilitadores de grups i especialistes en arts escèniques aplicades a l’acció social.
Els tallers seran impartits per dues formadores especialitzades en l’acompanyament a joves i el treball en valors. Amb els grups ha d’estar present les adultes referents.